lichaamsfeiten.nl

Online alle feiten blog

Met deze tips heb je het huishouden binnen no-time gedaan

Vaak geen leuke bezigheid maar we kunnen er niet omheen; het huishouden. Het kan een flinke klus zijn als je tussendoor niet veel tijd hebt en alles hebt opgespaard, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Woon je net als ik in een gedeelde woning, dan kan het nog wel eens uitdaging zijn om het huishouden te verdelen en te zorgen dat iedereen zich hier aan houdt. Herken je je in deze situatie? Lees hier dan meer over enkele tips die je gemakkelijk kunt toepassen.

 

Schema maken

Het maken van een schema in zo’n geval is wel echt een must. Wijs aan iedereen een week toe om het huis schoon te maken en vooral ook schoon te houden. Natuurlijk betekent dat niet dat diegene de hele week van iedereen de bordjes af moet wassen, maar wel dat er bijvoorbeeld wordt gestofzuigd en dat de keuken wordt schoongemaakt. Denk samen eens na over hoe je het huishouden nu efficiënter kunt doen zodat jullie hier uiteindelijk minder tijd aan kwijt zijn, maar met hetzelfde resultaat.

 

Strijken

Strijken is zo’n klus waar ik als een berg tegenop kan zien. Ik vind het saai en het duurt lang omdat ik ieder kreukeltje eruit wil hebben. Toch ben ik er in de loop van jaren achter gekomen dat het een stuk sneller kan dan hoe ik begon. Sommige stoffen zijn erg droog waardoor je kreukels er lastig uit krijgt. Gebruik voor deze kledingstukken de stoomfunctie van de strijkbout en je merkt direct verschil. Hang andere kledingstukken ook het liefst nog even hangen voordat je deze opvouwt. Na het strijken laat je het strijkijzer goed afkoelen en maak je het schoon, zodat er geen vlekken op je kleding komen. Heb je nu gewoon helemaal geen zin om te strijken? Koop dan strijkvrije overhemden, ideaal!

 

Algemene tips

Besteed een middag per week aan het totale huishoudrondje. Je hoeft natuurlijk niet iedere dag de badkamer te boenen, maar doe dit een keer per week. Zorg dat je een schema maakt zodat je weet waar je aan toe bent en geen delen overslaat. Deel grote taken in kleinere taken in zodat het geheel te overzien blijft. Als je iets hebt gebruikt leg je het natuurlijk gelijk terug. Laat je niet afleiden door allerlei spullen die je onderweg tegenkomt. Daarnaast maakt schoonmaakmiddel met een lekkere geur het net een beetje beter en met de juiste muziek op sla je je weg er zo doorheen. Je mag jezelf ook best belonen als je je weer flink hebt uitgesloofd en het huis er weer netjes bij staat.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 lichaamsfeiten.nl

Thema door Anders Norén