lichaamsfeiten.nl

Online alle feiten blog

Afscheid maar ook een viering van het leven

Een uitvaart is niet iets waar de meeste dagelijks aan denken maar toch is het belangrijk voor de dierbaren, die zo op een gepaste manier afscheid van de overledene kunnen nemen. Een uitvaart wordt de laatste tijd niet alleen als afscheid gezien, maar ook als een viering over het leven van de overledene. Dit gebeurt voornamelijk door het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken waarbij er wordt stilgestaan bij de mooie momenten. Wilt u juist een ingetogen dienst, of kiest u er liever voor dat uw dierbaren op een feestelijke manier afscheid nemen? 

Bij een uitvaart horen een hoop onderdelen waar in het begin misschien niet meteen aan wordt gedacht. Hieronder gaan we het hebben over een aantal belangrijke onderdelen die je kunt inspireren voor jouw persoonlijke afscheid. 

De uitvaartkist

De afgelopen jaren is het steeds belangrijker voor mensen geworden om iets bijzonders te doen met de uitvaartkist. Zo kunt u kiezen voor verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen. Er is eventueel ook een optie om de gehele kist te laten beschilderen met betekenisvolle tekeningen en teksten. 

De uitvaartlocatie

De locatie voor een laatste afscheid is vanzelfsprekend natuurlijk heel belangrijk. Het moet een fijne omgeving zijn waar in rust een laatste groet gemaakt kan worden. Zo zijn het verschillende uitvaartcentra, maar ook een begraafplaats of de kerk zijn veel gekozen locaties voor de uitvaartplechtigheid. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere plekken te bedenken. Bijvoorbeeld een plek waar u graag komt of uw eigen huis. 

Het laatste vervoer

Bij een uitvaart/begrafenis hoort ook gepast vervoer. Deze keuze kan bijvoorbeeld vallen op een klassieke rouwwagen, maar ook opties zoals een paardenkar of via een boot behoren tot de mogelijkheden. Maak het vooral persoonlijk door te kiezen voor een passend vervoermiddel.  

Uitvaartondernemer

Als allerlaatste is er de keus voor het inschakelen van een uitvaartondernemer. In elke stad of dorp zijn er geschikte uitvaartondernemers beschikbaar die de nabestaanden kan helpen bij het plannen van een goede begrafenis of uitvaart. De oriëntatie naar een geschikte ondernemer kan bijvoorbeeld via het internet. Bij het zoeken naar ‘Begrafenis Amsterdam’ kom je al op een hele rij opties rondom Amsterdam. Oriënteer je goed, dit zorgt later bij het regelen van de uiteindelijk uitvaart/begrafenis voor een fijn verloop. 

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om na te denken over een eigen uitvaart, maar dit kan voor de nabestaande juist een heel mooi gebaar zijn. Het is juist fijn voor uw dierbaren om een idee te krijgen van het, in jouw ogen, perfecte afscheid. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 lichaamsfeiten.nl

Thema door Anders Norén