lichaamsfeiten.nl

Online alle feiten blog

Vaderschapstest als geruststelling of rechtsgeldig

Met behulp van een simpel onderzoek kunt u vaststellen wie de biologische vader is van een kind. Zo’n vaderschapstest is eenvoudig online te bestellen. Dat is erg praktisch als u, om wat voor reden dan ook, moet bewijzen wie de biologische vader is van het kind. Wilt u zelf graag een kind erkennen of juist ontkennen? Dan kan zo’n vaderschapstest een goede oplossing zijn. Er zijn wel wat zaken waar u op moet letten. Zo is er een verschil tussen een vaderschapstest ter geruststelling en een test die als bewijs kan dienen in een juridisch proces. Ontdek hier hoe dat precies allemaal zit.

Vaderschapstest voor gemoedsrust

Eerst de vaderschapstest ter geruststelling. Deze test kunt u bij veel verschillende aanbieders online bestellen. Het is wel verstandig om goed te controleren hoe betrouwbaar de verschillende varianten zijn. Ook al dient de vaderschapstest alleen voor de gemoedsrust, u wilt uiteraard wel zeker van uw zaak zijn. Bij deze test kunt u zelf het DNA-materiaal verzamelen. Dit doet u door een wattenstaafje aan de binnenkant van de wang heen en weer te bewegen bij zowel de mogelijke vader als het kind.

Na de afname van het DNA-materiaal bij kind en vader, stuurt u de wattenstaafjes terug naar het bedrijf waar de vaderschapstest is gekocht. Dit kunt u geheel anoniem versturen, indien u daar de voorkeur aan geeft. Vervolgens moet u een relatief korte periode wachten op de uitslag. Dit kan uiteraard per bedrijf variëren, maar over het algemeen ontvangt u binnen een week de resultaten. Omdat de DNA-monsters door u zijn verzameld en niet door een onafhankelijk partij, is deze test niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat u de resultaten niet kunt gebruiken tijdens een juridisch proces.

Rechtsgeldige vaderschapstest

Bent u wel van plan het DNA-onderzoek te gebruiken in een juridisch proces? Dan moet u voor een rechtsgeldige vaderschapstest gaan. Deze test moet worden afgenomen door een onafhankelijke, derde persoon. Denk bijvoorbeeld aan een verpleegkundige of de huisarts. Bovendien moet deze persoon een gedetailleerde procedure volgen zodat de test niet in twijfel getrokken kan worden. Zo moet het voor de rechter duidelijk zijn van wie het DNA-materiaal afkomstig is. Daarnaast moet er bewijs zijn dat het materiaal niet gemanipuleerd is.

Een rechtsgeldige vaderschapstest moet aan een serie strenge eisen voldoen die door de wet en belangrijke instanties zijn gesteld. Zo moeten de DNA-monsters op meerdere punten met elkaar overeenkomen voordat wordt erkend dat de man in kwestie de biologische vader is. Een erkend bedrijf test voor een rechtsgeldige test op minimaal 20 plaatsen. Bovendien zal de vaderschapstest nog nauwkeuriger zijn indien de moeder ook meedoet aan het DNA-onderzoek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 lichaamsfeiten.nl

Thema door Anders Norén