lichaamsfeiten.nl

Online alle feiten blog

Hoe gewrichtspijn verlichten? Neem o.a. een traplift

Heeft u last van gewrichtspijn? Dan kunt u wellicht soelaas vinden in de wetenschap dat u lang niet de enige bent. In deze blog beschrijf ik verschillende vormen van gewrichtspijn en of u daar een oplossing voor moet zoeken. Daarnaast raad ik u een traplift aan om uw mobiliteit binnenshuis te behouden bij gewrichtspijn. Leest u mee?

Gewrichtspijn

Gewrichtspijn klinkt bekend in de oren van menig ouder wordende Nederlander. Hoe kan het dat dit zo veel voorkomt? Het is belangrijk om op te merken dat de hoofdoorzaak van gewrichtspijn is dat het kraakbeen wegslijt. Hierdoor kan het zijn dat de kogel van het gewricht geen tegenwicht meer vindt en dus ronddraait in een soort lege kas, en daarmee gaat pijn gepaard. Deze slijtage verschilt per persoon, sommigen krijgen het eerder dan anderen. Helaas is slijtage van het kraakbeen niet te herstellen. Echter kan het nog erger. Artrose komt in Nederland voor bij zo’n 1,1 miljoen mensen. Voornamelijk ouderen zijn vatbaar voor deze gewrichtsaandoening, al is het niet onderdeel van het reguliere ouder worden. Voor artrose kunt een voorschrijving voor pillen krijgen. Een laatste vorm van gewrichtspijn komt voor door reumatoïde artritis, iets waar u onmiddelijk hulp voor dient te zoeken als u denkt dat u dit heeft.

Blijven bewegen

Er vanuit gaande dat u last heeft van reguliere gewrichtspijn die gepaard gaat met ouderdom, zijn er een paar zaken belangrijk. Ten eerste is het goed om te blijven bewegen, ondanks die vervelende pijn. Als u elke dag een halfuur fietst of wandelt met de hond scheelt dat al veel. Heel veel stilzitten verergert de pijn namelijk. Zwemmen is ook een fijne vorm van beweging omdat er geen druk op de gewrichten komt.

Thuis een traplift

Wat kunt u nog meer doen om uw gewrichtspijn te verminderen? Een traplift aanbrengen in huis. Traplopen is namelijk het allervervelendste met gewrichtspijn. Een traplift brengt u naar boven en beneden zonder dat u zwaar belast wordt. Met een traplift kunt u nog uw hele huis benutten en hoeft u niet weg te verhuizen naar een appartement. Een traplift kunt u huren of kopen. Een traplift huren is handig als u denkt dat u hem kort wilt gebruiken. Als u wilt kopen kunt u ook een tweedehands traplift nemen. Deze is net zo veilig als een nieuwe traplift, maar een stuk goedkoper. Met de hierboven genoemde oplossingen kunt u hopelijk de druk op uw gewrichten enigszins verlichten en uw levenskwaliteit hoog houden.

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 lichaamsfeiten.nl

Thema door Anders Norén